Tr match Malung 12-3

Då serien drar igång redan 23 Juli blev det en kort sommsrvila innan förberdelserna för hösten kom igång och efter en veckas träning var det ikväll träningsmatch mot Malung på programmet.
Detta kändes som en lagom uppstart då de ligger i mitten av div 4 i Dalarna men när man ser denna match kan man konstatera att vår div 4 håller en klart högre nivå.

Att vi skulle vara spelförande var naturligtvis ett minimikrav och det var vi med råge direkt från start.
Det var från start till mål spel på ett mål och ju längre tiden gick desto enklare hade vi att hitta bra lägen då de naturligtvis blev mer o mer trötta av att jaga boll.
Innan vårt ledningsmål efter ca 10min borde vi gjort 3-4 mål men när vi väl gjorde detta blev det lite stiltje och Malung kunde kvittera.
Vi skärpte oss då lite och innan paus fixade vi några mål så vi gick in i paus med en 3-1 ledning som borde varit större men Malung slet bra i defensiven o deras målvakt gjorde en del fina parader samtidigt som vi hade många mycket okoncentrerade avslut.

Blev nått byte i paus och på sidan förväntade i oss lite mer inför andra halvlek.
Detta fick vi också se då vi nu hade ett snabbare spel över mitten som vaskade fram målchanser i parti o minut vilket resulterade i sex mål på drygt 20 minuter tack vare att bollen inte stoppade på mitten utan rullades fram på ett eller två tillslag.
Efter detta blev det några omdisponeringar i laget så vi tappade defensivjobbet på mitten och då det gått så lätt jobbade inte alla hem som de borde vilket öppnade för några reduceringsmål för Malung.

Totalt sett så ska vi naturligtvis vara glada över en 12-3 seger mot ett div 4-lag men vi måste höja oss några snäpp om vi ska va nöjda spelmässigt.
Visserligen vinner vi stort men det finns mycket mer att ta ut av laget då många gick på halvfart i stora stunder av matchen vilket är lite synd då man har chansen att riktigt spela ut.
Även om det är träningsmatch så bör man sköta sin uppgift till slutsignalen av respekt för sina medspelare men sista 10min såg vi prov på att så inte är fallet och då kunde Malung göra två mål.
Det kanske inte låter så illa när man vinner med 12-3 men släpper man på defensiven nu kanske man gör det i serien o det har vi sett förrut så jag hoppas att detta tas upp.

Matchfakta: 12-3 (3-1)

1-0 10min Haris
1-1 19min
2-1 22min Haris (Micke)
3-1 34min Njegos (Straff)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
45 min Marco in N Vukcevic ut
4-1 46min Philip "dyngträff"
5-1 50min Haris ( Branco)